Истинска трагедия разтърси града под Сините камъни, който изгуби 43-годишната

...
 Истинска трагедия разтърси града под Сините камъни, който изгуби 43-годишната
Коментари Харесай

Мъжът на починалата докторка моли да я изпрати

 

Истинска покруса раздруса града под Сините камъни, който изгуби 43-годишната доктор Иванова, която не съумя да се пребори с ковид. Специалистката по инфекциозни заболявания от Сливен е първият доктор в България, умрял от Коронавирус -19.

Доктор Иванова бе инфекционист и лекуваше болните от ковид в отделението на регионалната болница, била е интубирана, само че клиничната й картина се е развила доста бързо и това е довело до съдбовния край в петък вечерта, макар неимоверните старания на нейните сътрудници и опитите за помощ от водещи експерти в столицата. Влязла е като пациент в Инфекциозното поделение в четвъртък сутринта.

43-годишната лекарка е била с астма, само че все още не е имала никакви проблеми със болестта и то не е било обострено от вируса. Влошила се е ненадейно и сърцето й е спряло. Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението.

Лекарката оставя детенце и брачен партньор, който също е доктор, експерт по инфекциозни заболявания и също работи в инфекциозното поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ – Сливен.

Той в този момент е под карантина в инфекциозното поделение и не може да го напуща. Ръководството на болничното заведение ще написа действия пред РЗИ-Сливен да позволи на лекаря да изпрати брачната половинка си за последно.

Болницата поема напълно разноските по погребението на инфекционистката, което се чака на следващия ден, а районната гилдия на Лекарския съюз също ще направи подаяние за фамилията по сметката, която разкрива съсловната организация. Дарителската акция на БЛС е за събиране на средства за фамилиите на всички умряли лекари от болестта.

Новината за умрялата лекарка раздруса и обществените мрежи. Лекари и жители заляха интернет платформите със съболезнования.

" Съболезнования на околните! Това е най-тежката присъда за професионалния издръжливост! Поклон и светла и памет доктор Илияна Иванова!!! ", написа във Facebook шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

" Загубихме първия ЛЕКАР в борбата с COVID-19, доктор Илиана Иванова от инфекциозно поделение на МБАЛ Сливен. Дълбок реверанс пред всеотдайността й! Светла памет и откровени съболезнования на околните и фамилията й! ". Това написа в обществените мрежи и доктор Ваня Косева от Ямбoл, която живeе и работи в Пловдив.

Доброслав Иванов също споделя: " Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в битката с ковид. В инфекциозното поделение на регионалната болница е умряла е доктор Илияна Иванова, постоянно светла да бъде паметта и! Дълбок реверанс!И нека здравните управляващи извърнат съществено внимание на отделението, в което до момента са открити 7 позитивни медицински лица, и в което хората работят под заплашителен риск! "

Изпълнителният шеф на МБАЛ Д-р " Иван Селимински " -Сливен - доктор Васислав Петров също насочва своите най-искрени съболезнования към фамилията на доктор Илияна Иванова.

" Отиде си един добър експерт, предан до последно на лекарската специалност, борещ се за здравето и живота на своите пациенти. Изгубихме доктор, който беше образец за по-младите си сътрудници, майка, брачна половинка и другар. Поклон пред паметта й! ", сподели доктор Петров                                                                                                                                                                                            
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР